Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

İnsanların sıkı olarak bulunmuş olduğu binalarda yeterli adetda ivedili çıkış kapısı bulunmalıdır. Bir davranışşık müstacel bir durumda çkırmızıışanların veya binada mevcut öbür personelin emeksiz çıkışını sağlayıcı asgari dü acil çıkış kapısı bulunmalıdır.

Binanın karıninden horya düz nazil betonarme merdivenler dışında, bina haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak karşıtlaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın yahut özge bir müstacel durumda hızlı ve hafif bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını bloke etmek bileğildir (ancak bazı yangın çıkış bapları her ikisini de meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).

Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve zelzele afetlerinde bile en andıran merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın bireyını kurtardığında henüz dobra anlaşılacaktır.

Sertifikalı yangın bapları ile gereken kalite esenlanmakta olup, talebe için aksesuarlar da eklenebilmektedir

Yaman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın takkadak insanların tütün zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Ivedi çıkış kapısı adı ile de aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbunca bünyeda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın merdivenleri, mütenasip bir dizayn ile düz yazı edilmelidir. Bu dizayn, kullanıcıların müstacel durumlarda suhuletle kullanabilmesini katkısızlamalıdır.

Acil bir durumda hem yangın hem bile acil çıkış kapısı için prezantabl olarak hizmet ve engellerin kontrolör edilmesini ve bapların kendilerinde hasar olup olmadığını belirleyen testleri bünyelmalıdır.

 Yangın merdivenleri dâhilen yahut dışarıdan strüktürlabilmektedir. Autardan meydana getirilen merdivenler henüz az maliyeti ve mevzi kaybının daha az olmasından dolayı elan çok tercih edilmektedir.

Özellikle lüzumlu olan çıkış kapılarının kapalı evetğu ve bu durumun faciayı elan da derinleştirdiği rapor edildi.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Yangın çıkış bapsı, kapatılmaması gereken ve yangına dayanıklı olması çok henüz mukteza sıfır bir dış kapıdır.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni Yangın Kapısı olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran elan az tercih edilmesinin nedeni insanların inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut istikrar kaybı kadar şeyler evetşayabilmeleridir.

Report this wiki page